Cel putin asa imi lasa mie impresia.
Tin minte ca la inceputuri, cand aparuse bitcoin prin 2009, toti erau indiferenti sau chiar reticenti, spunand chestii precum: “mai lasa-ma cu toate astea, banii mei sunt la banca sau cash, ce rahat e ala ban virtual, coin?!”
Recunosc! Si eu am facut parte tot din grupul ala care privea cu indiferenta Bitcoin. Asa se face ca prin 2010-2011 cand un BTC era vreo 0.50$, ma suna un amic – care pe vremea aia avea un site de torrente, dar poate postez alta data despre hype-ul asta cu torrentele – si imi zice ca a aparut o moneda noua, virtuala… bla bla bla, hai sa cumparam si noi ca e de viitor, e investitie… etc.
Zis si facut, ma hotarasc sa cumpar BTC de vreo 100 lei. Pe atunci nu prea aveam (sau cel putin nu stiam noi de ele) market-uri online precum Binance sau Bittrex, cea mai usoara varianta era sa pui bani in cont si sa ii trimiti unui baiat care mina BTC, iar el iti trimitea acei BTC pe wallet-ul tau.
Iau banii, merg la BCR sa-i pun in cont, iar cand ajung, surpriza! BCR era inchis… oarecum. Aveau program cu publicul pana la 17:00, dar ei mai stateau dupa sa isi faca treburile lor. Oricum, puteai sa mori acolo, ca nu te-ar fi servit nimeni dupa 17:00.
Asa ca, iritat ca am gasit inchis, iar ulterior nervos ca ii rugasem pe aia sa ma ajute si mi-au zis sa revin maine, mi-am bagat ce are romanul la indemana in ea de banca si am mers cu milionu’ la Internet si biliard, unde impreuna cu vreo 3-4 amici, am reusit sa cheltuim milionu’ ala, de nici n-ai fi zis ca a existat vreodata. Counter-strike, o bila, un suc, iar un counter iar o bila… etc.
Prietenul meu, despre care v-am zis ca avea un site de torrente, si-a cumparat ceva bitcoini (peste 50 oricum) si era mandru nevoie mare. Mai ales ca el avand torrent, aveau sistemul ala de donatii, unde primeai statut de VIP si fel de fel de bonusuri, iar donatiile se faceau prin fel si fel de modalitati ciudate. Va puteti imagina ca a implementat bitcoin imediat si, incepuse deja sa aiba cateva sute de BTC in doar cateva zile.
Bineinteles, ca nu i-a pastrat pe toti, isi comanda fel si fel de prostii de pe net, doar de dragul faptului ca poate plati cu o moneda pentru care n-a trebuit sa faca mai nimic. Insa tot i-au ramas peste 100 BTC pe wallet intr-un final.
Trec anii, bitcoin ajunge la 60.000$, iar eu regret si acum ca n-am cantarit mai bine situatia cu BCR si m-am dus la internet, in loc sa revin urmatoarea zi ca sa cumpar nenorocirea aia de BTC.
Cat despre prietenul meu, isi uita parola la wallet, apoi reinstaleaza windows si pierde si fisierul wallet.dat pe care erau stocati BTC.
Amandoi, cu sansa de a fi miliardari datorita BTC, unul ca n-a avut rabdare, altul ca n-a stiut sa-si faca o copie de rezerva (si ca n-a tinut minte parola).
Asa, revenind la NFT-uri, ce vreau sa va spun defapt?
Incercati sa nu pierdeti trend-urile!
Cand apare ceva, oricat de pueril ar fi in zilele noastre, incercati sa va luati si voi felia. Doar in ultimele 24h, pe un singur portal de NFT-uri, s-a tranzactionat in valoare de 13 MILIOANE de dolari.
Vorba romanului: “Nu stii de unde sare iepurele!”.
O simbioza perfecta intre o gramada de informatii, abilitati, capabilitati, experiente si cafea.